site unavailable

Asociația Obștească „Global Aviation Forum” și Agenția Federală de Transport Aerian din Federația Rusă au convenit asupra cooperării în domeniul aviației civile

02 sep 2019
ser-detail-img1

Pe 12 august 2019, la Moscova, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Asociației Obștești “Global Aviation Forum” (GAF) și Agenția Federală de Transport Aerian a Federației Ruse din cadrul Ministerului Transporturilor al Federației Ruse (Rosaviation), în frunte cu șeful adjunct dl Alexei Novgorodov.

Din delegația GAF s-au numărat președintele Alexei Rogov, precum și vicepreședinții Ion Vinaga și Viorel Catană.

Părțile au discutat despre potențialul cooperării dintre Republica Moldova și Rusia în domeniul aviației civile.

Astăzi, GAF își vede sarcina primordială în restartarea aviației civile a Moldovei și, în acest sens, experiența și practica bogată internațională ar ajuta și facilita implementarea acestui proces.

„Pledăm pentru crearea unei platforme care să promoveze procesul de inovare național în domeniul aviației, cu scopul de a face schimb de experiență, de formare și recalificare a specialiștilor (piloți și personal tehnic), pentru a oferi o serie de servicii în domeniul asistenței de urgență – aviație sanitară, combaterea incendiilor, protecția florei și faunei, precum și servicii de reparații pentru echipamentele existente. În acest context, organizarea meselor rotunde și seminare cu privire la introducerea și promovarea produselor și serviciilor inovatoare sunt binevenite pentru a fi la curent cu toate realizările mondiale în domeniul aviației civile, cum ar fi inovațiile Organizației Mondiale a Aviației Civile Internaționale (ICAO) din Canada”, a declarat vice-președintele GAF dl Ion Vinaga.

La rândul său, șeful adjunct al Rosaviation, domnul A. Novgorodov, și-a exprimat disponibilitatea companiilor de specialitate ruse de a-și promova produsele și serviciile pe piața Republicii Moldova, a Europei de Est și a Uniunii Eurasiatice.

Părțile au convenit să participe în comun la Forumul Economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău în perioada 20-21 septembrie. Acest eveniment de afaceri internațional se întrunește pentru al doilea an consecutiv pentru a discuta probleme urgente de dezvoltare a cooperării comerciale și economice între cele două țări. S-a desfășurat pentru prima dată la Chișinău în septembrie 2018, la activitatea sa au participat peste 500 de persoane, inclusiv politicieni și oameni de afaceri din Rusia, Moldova și țările membre ale EAEU.