site unavailable

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă susține inițiativele Asociației Obștești „Global Aviation Forum” în domeniul aviației civile

02 sep 2019
ser-detail-img1

În timpul vizitei sale de afaceri la Moscova, 12 august 2019, reprezentanții Asociației Obștești “Global Aviation Forum” (GAF) au avut o întrevedere și cu dl Andrei Neguța, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

În timpul discuției a fost abordată intenția GAF de cooperare cu companiile si agențiile din Federația Rusă, care activează în domeniul aviației civile, în special cu Agenția Federală de Transport Aerian din cadrul Ministerului Transporturilor al Federației Ruse (Rosaviation). Scopul acestei colaborări GAF îl vede în promovarea Republicii Moldova în spațiul eurasiatic prin atragerea investițiilor potențiale în domeniul aviației civile. Totodată, a fost adusă la cunoștință și intenția creării unui HUB inovativ în domeniul respectiv.

“Este foarte importantă cooperarea între toate structurile statului pentru realizarea proiectelor de o importanță națională majoră pentru restartarea aviației civile din Republica Moldova”, a declarat dl Ion Vinaga, vice-președinte al GAF.

La rândul său, dl A. Neguța, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, a salutat toate intențiile și planurile GAF și a promis suportul și implicarea nemijlocită în procesul respectiv.