site unavailable

Asociația Obștească “Global Aviation Forum”: un nou pas în restartarea aviației civile

13 dec 2019
ser-detail-img1

Zilele trecute în orașul Montreal, Canada, a avut loc întâlnirea reprezentantului Asociației Obștești “Global Aviation Forum” (GAF) dlui Alexei Rogov cu conducerea unicului reprezentant comercial global al autorităților aeroporturilor din lume - Airports Council International (ACI).

Obiectivele ACI sunt reprezentarea intereselor aeroporturilor membre, găsirea modalităților de cooperare cu companiile aeriene și alți parteneri pentru crearea condițiilor necesare pentru funcționarea cu succes a întregii industrii, promovarea intereselor operatorilor aeroportuari în autoritățile de reglementare și structurile legislative.

Domeniile prioritare ale activităților ACI sunt similare cu cele ale Asociației Obștești “Global Aviation Forum” - interacțiunea cu organismele legislative și de reglementare, formarea politicilor industriei și schimbul de informații pentru a transmite interesele membrilor la Organizația Mondială a Aviației Civile Internaționale (ICAO) și alte organizații internaționale și naționale, precum și contribuirea la restartarea aviației civile și integrarea în procesele economice globale.

S-a discutat despre posibilitatea de a aduce în Republica Moldova un concept modern cu operatori globali, tehnologii de ultima performanță, care ar duce la dezvoltarea infrastructurii. O mare oportunitate pentru Moldova ar fi și deschiderea unei sucursale ICAO.

După cum a subliniat reprezentantul GAF dl Alexei Rogov, aviația este un mijloc al economiei naționale de o înaltă performanță. Dezvoltarea ei într-o țară presupune atragerea tehnologiilor moderne care contribuie și la dezvoltarea tuturor ramurilor economice în care este folosită aviația civilă.

 

Un raport mai detaliat al întâlnirii poate fi găsit în raportul video atașat.